20130227

varför finns det ens stenålders, orationella, ointelligenta, fula ("inombords") etc mänskor och varför har de makten över mitt land

76 riksdagsledamöten lade fram ett lagförslag om att ändra den finska lagstiftningen kring äktenskap från en diskriminerande (I Finland får man bara gifta sig med personer av det andra könet) till en allmän (alla får gifta sig) äktenskapslagstiftning (det är år 2013 och det är fortfarande inte lagligt för bögar att gifta sig i Fin). För att ett lagförslag ska behandlas av lagutskottet krävs att minst 100 riksdagsledamöten ska stå bakom förslaget (de var alltså 24 för få).





Detta var orsaken till att några av de åtta (av 17) röstade mot lagförslaget FAST DE EGENTLIGEN ÄR FÖR.


Vet inte vilket som är sämre argument till att rösta mot, det eller HBL-artikelns kommentarer Jättebra. Saken är avgjord. Förnuftet har segrat. Om friäktenskap (sic) tillåts då kommer tex (sic) barnäktenskap mm (sic) mer nej tack (sic) man och hustru gäller. Barnen växer upp på barnhem i Finland också. Ja, det är bättre att växa upp på barnhem än att ha homosexuella föräldrar. Hade jag varit barn och måsta välja så hade jag valt barnhemmet.


Alltså finns ni påriktigt?



Hur kommer det sig att man ens ska behöva försvara odiskriminerande lagstiftning kring äktenskap. Nej alla män kommer inte att bli homosexuella bara för att de får rätt att gifta sig med varandra (man förvandlas inte till homosexuell, man föds så), bibeln säger att jorden skapades på sju dagar för 10 000 (?) år sedan, fatta att dess historier inte ska tas ordagrant (om man nu väljer att vara troende), nej barnen kommer inte att mobbas i skolan för att den har två mammor, de kommer att mobbas för att du sagt åt dina barn att de ska mobba dem. Ca en procent av de som gifter sig i kyrkan gör det för dess kristna symbolik (andra för tradition och för att det är vad samhället väntar av dem och för de lagliga rättigheter o.dyl. äktenskap innebär), det är alltså bara korkat att fråga varför det inte räcker med ett registrerat partnerskap.

Men den största frågan lyder, hur kan de som har dessa åsikter från 1800-talet använda datorer?





Nu ska alla, som ännu inte gjort det, gilla Tahdon 2013 på fb och den 19 mars skriva under på kansalaisaloite.fi

Inga kommentarer: