20110329

Memmapudding

Var sjukt* sugen på memma så då jag stod vid Odenplan ringde jag Matilda om hon kunde gå och köpa det från Konsum (VI HAR DET DÄR!) och då sa hon att hon redan hade köpt det ! Fatta glädjen och ivern.


 Varför heter det memma och inte mämma? Det är ju trots allt en oegentlig finlandism, dvs. det kommer från mämmi dvs. det skulle enligt alla etymologins och grammatikens regler borda vara med Ä. Ska nog ta och mejla Reuters ruta..........

Ok något som gjorde mig nästan arg idag på morgonen var att det snöade? Eller det var snöblandat regn men ändå ? ? ? Icke okej. Resten av veckan ska det också vara kallt (0-5 grader enligt Metro) :(. Vi som hade haft så fint väder........... såntdär Munksnäs-väder; ca 5-10 grader, solglasögon, trench, hundb*** på gräsmattorna, lite snö i knutarna. "Knut" i bemärkelsen "hörn" är en finlandism f.y.i.



(* någon hade skickat en jättearg insändare till Metro häromdan då Danny<3 hade använt "sjukt" som positivt adjektiv, han var typ "sjukt glad" eller nåt, fast "sjukt INTE ALLS kan användas i den bemärkelsen!!!")

Inga kommentarer: