20110316

Dag på stan

Matilda och Lotta har berättat att det nu och då finns lappar på campus där äldre studenter, som gör experiment, behöver försökspersoner och om man ställer upp får man en biobiljett, vilket jag har tyckt att låter hur bra som helst, så förra veckan passade jag och Matilda att vi denhär veckan är försöksråttor i något experiment.

Sagt som gjort, åkte vi idag klockan halv ett till A-huset plan tre, där Jenny (?) och Johannes (?) gjorde experiment med eyetracking-metoden; först gick Matilda i ett rum dit vi andra kunde se genom ett fönster (värsta förhörsrummet i Beck) och tittade på en skärm med tre solar som rörde sig hit och dit och kunde följa med Matildas ögonrörelse (ba scifi), därav namnet eyetracking, medan vi andra småpratade (lite sådär halvstelt) om studier o.dyl. Efter typ en kvart var det min tur och gå i rummet och se på solarna.
Efter experimentet tackade vi för oss och fick våra biobiljetter. Har redan passat med "tjejerna" att vi ska sent på lördagskvällen (efter förfest) gå och se på Black Swan och sen dra vidare.

Efter eyetrackingen tog vi en fika på campus (fattade förstås inte genast att ta kaffet+chokladbollen ut för att kunna sola medan vi fikade..................) och sen åkte vi in till stan. På Centralen kontrollerade de allas biljetter som kom ut ur tåget ! Han vakten som kollade våra var jätteskrämmande och började förhöra oss om vår ålder och när vi köpt våra biljetter (vi har reducerade dvs. man måste vara under 20 när man köper kortet, men det gäller ändå då man fyllt 20), men vi klarade oss, ärliga medborgare som vi är.
Jag köpte sommarshorts, som liknar en kjol från Beyond Retro (Stylisterna-Niklas var där!!!!) och så tog vi lite vårbilder (SOL).

Smygfotade Matilda

Skärmarbronx

Turistbild från Hötorget

SOLEIL

Hade tunna strumpisar och jeansrock för första gången detta år !! !!

Holländargatan, kände mig NÄSTAN som hemma i Munksnäs. Dock är det -gatan isf -vägen.

Från Norrmalm och Hötorget tog vi tuben till Globen för att söka efter ett linne som vår vän Jessica hade beställt, dock fanns den bara i storlek xxs och fel färg, vilket var synd för att den skulle ha varit i rea :(

Imorgon blir det opening party för Topshops nya butta (än-tli-gen). Nu är det algebra -time.

Inga kommentarer: