20120320

Fotografiska, mars 2012

Idag var jag med pappa och Jens i Fotografiska och såg utställningarna med Anton Corbijn, Steve Schapiro, André Kertész och Marcus Bleasdale.

Den första utställningen var utställningen Inwards and Outwards av Corbijn, huvudsakligen fotogtrafier på rockband och andra idoler (tänk Alexander McQueen och Al Gore) från 60- till 90-talet och i ett rum visade man en dokumentär om honom och hans olika projekt.

Cohen
Kate Moss, min favorit.
Den andra utställningen vi såg var av Steve Schapiro med stillbilder från Godfather och Taxi Driver, och porträtt på Stora Människor som Martin Luther King, Muhammed Ali och Warhol.

Taxi Driver
Warhol med sitt factorygäng
I ett rum visade man hela The Godfather (pappa: om nån int e så intresserad av konsten kan den ju sitta här o titta på film!) och i ett annat visade man Taxi Driver.

Taxi Driver
Sen tittade vi på André Kertész' My France -utställning bilder från Frankrike från 20- och 30-talet (här tröttnade jag på att fota, men fina bilder vare!), rätt så vardagliga bilder på t.ex. en målare som målade någon vägg men med fantastiska kompositioner.

Sista utställninen var Marcus Bleasdales Stolen Children som bestod av bilder och filmer på barn från Uganda som utsatts för Joseph Konys elakheter. Det värsta i den utställningen var att åtminstone jag inte längre vet vad som är sant och vad som är... typ propaganda efter alla #stopkony etcetera -kampanjer.

Inga kommentarer: