20130925

kultur tanten tippsar

Musikal:
Dö klubbdöden, Dramalabbet. Musikal baserad på James st. James bok Partymonster, filmen Partymonster och youtubeklipp om 90-talsklubbpersonligheten Michael Alig, som nu sitter i fängelse efter att ha mördat och styckat i bitar droglangaren Angel (sträckläs hans twitter!!!!). Ska så se den.
- Kristina från Duvemåla. Succémusikalen sätts upp i Stockholm hösten 2015 och i Göteborg hösten 2014! Hann inte se den i Svenskis, så det känns som min plikt att se den när den kommer hit.

Museum:
- Helmut Newton, Fotografiska. Sista dagen på söndag ääääh!
- Niki de Saint Phalle, konstnären bakom gubbarna utanför Moderna och på franskaboken från lågstadiet ställer ut i Moderna!
- Thielska har gratis (det heter inte fri på svenska tips tips) inträde 3/9 - 25/10 då de hänger upp nya utställningen!

Film:
- Partymonster
- Ed Wood. Har inte själv sett den ännu men skaaa.
- The Heathers. Klassiker.
- Gilbert Grape. Leos bästa film!!!!! (inte dir Johnny Depps bästa men Juliette Lewis räddar).
- Despicable Me 2. (Tänker verkligen in-te skriva dumma svenska stavfelsöversättningen!!!!). Har inte sett ettan (men ändå tipsar jag om tvåan haha dum) men ska göra det och sen ska jag se tvåan om ett år när den är jätteinaktuell för jag glömmer ändå att se den tidigare.
- Monica Z. Hade premiär nyligen och enda kritiken jag läst om den är att den är typ dålig. Men den handlar hallå om Monica Z och Kevin är statist så klart att man ska se den.

Litteratur:
- Efter oss syndafloden av Stig Claesson. Man är i Paris och året blir 1964 när man läser den.
- Blonde av JCO. Bäst fortfarande.
- Alltings början av Karolina Ramqvist. Har bara hunnit läsa två sidor (läste högt till mamma någon sommareftermiddag och sen var vi tvungna att gå till butiken och köpa glass eller något lika viktigt). Men den har fått en massa bra kritik, så får väl lita på det.

Musik:

Inga kommentarer: