20120618

På torsdagen cyklade jag med Matilda på pakethållaren till Hemköp och Systemet för att köpa en bib och annan sommarmat. Men först åkte vi berg-och-dalbana på vår soffa:


Dagen innan hade jag "sportat" keps i Kåken:


På hemvägen vågade Matilda inte sitta på pakethållaren utan gick istället (=hon fick för ont i rumpan) och bibben fick skjuts istället.


På lördag var vi i Trädgården (orkade inte gå till en skogsfest vid Kaknäs pga jobb nästa dag)!!! En massa fransmän och engelsmän var där.


Nästa dag åkte Matilda ner till Söder till Bakverket på söndagsfrukost när jag gick till jobbet :(. Men ingen fara vi hade winback och slutade redan kl. sju, dvs. kul arbetsdag och på kvällen anslöt jag mig med dem på Rygerfjord (hotellbåt vid Söder Mälarstrand) där Alena firade att hon blivit student! Vädret hade just vänt från regn till solsken när jag kom och vi kunde sitta i en båt på däcket där det fanns ett bord med plats för alla som var kvar och ta instagrambilder på Stockholm i solnedgång och njuuta som bara den av sommaren.

öl, cheesecake och fina flicker
studenten!!!
Idag var vi igen på Bakverket och åt Stockholm godaste frukostbricka mmmmmm så gott. T.ex. kvarg med hallon och kardemumma (mmmkardemummamumma) och såå goda bröd och någon mynta-grapesaft m.m. Sen gick vi till Fotografiska där de hade utsällningar om/av OS, Sally Mann, Julia Hetta och Strindberg. På OS-utställningen var det porträtt på olika idrottare under stunder som de blivit kända av t.ex. då Michael Phelps vann sin åttonde medalj eller vaddetnuvar och då den där ena simhopparen slog sitt huvud mot kanten på den hopplankan, från typ 30-talet tills idag. Så var där också många finländare! Sally Mann har ju dom svartvita bliderna på sina barn som alla pryda rednecks i Amerikat chockerades av för att de var nakna i dem, men så hade hon också bilder på döda människor :( för att kommentera hur tabu det är att tala om döden fast det egentligen är det naturligaste som finns, alla kommer vi att dö en dag. Julia Hetta är en ung svensk fotograf vars porträtt på modeller liknar typ målningar från barocken, med mörka kontraster och ledsna blickar. Jättefint. Strindbergutställningen visade porträtt på Strindberg genom åren, men också blider som han själv hade fotat.

Paavo Nurmi The Flying Finn!!
Efter Fotografiska gick vi upp till Götgatsbacken till ett kafé och drack smoothies muums.


Inga kommentarer: