20120629

Emma recenserar DN 29 juni 2012

Bra artiklar i DN idag: 
  • Caroline Hainers artikel Mossigt med manligt mytbild.
  En artikel med anknytning till kommande On the Road -filmen, där hon frågar sig varför man   fortsätter att romantisera och filmatisera (oftast) män som är "fria själar" och lämnar barn och fru för att kunna göra sin musik eller annars bara åka på en cool roadtrip. Beter sig som svin men är ändå respekterade och älskade av alla, "älskar att leka med sin dotter men när det gäller att till exempel se till att hon äter frukost, är han [Ryan Goslings rollfigur i Blue Valentine] rätt ointresserad". T.ex. Don Draper, Sam Riley som Ian Curtis i joydivisionfilmen, Gareth Hedlund som Dean Moriarty i On the Road.

Dock en viktig kommentar: hon skriver inte från ett argt feministiskt perspektiv utan mer som en undran över att folk inte inser hur dumma i huvvet de männen i själva verket är.
Annan viktig kommentar: jag vill fortfarande se On the Road.


  • Ida Theréns krönika som Stockholms festliv.
  Sommarkrönika om hur man har den bästa kvällen när man är ute i Stockholm (kan tillämpas i princip i vilken stad som helst), t.ex. tips till sköna snubbar som beter sig som de "sköna snubbar" de är, alla karriärister, moralister som tycke att man inte får gå ut en tisdag och andra.


  • en insändare av en 94-årig dam som räddat en larv :')



annat:




Kanske det var något annat också men det var allt för idag folks.

Inga kommentarer: